Velgen Monteren

Als u eenmaal de velgen hebt gekocht is het natuurlijk tijd om deze op de banden van uw auto te plaatsen. Als u niet zoveel verstand heeft van auto’s of dit liever wilt uitbesteden, dan kunt u er het best voor kiezen om de velgen door een erkende garage op uw auto te laten plaatsen. Het is van belang dat uw velgen op de juiste manier worden geplaatst, het is anders namelijk mogelijk dat u de velgen onderweg verliest. Daarnaast kunnen velgen ook gemakkelijk worden gestolen op het moment dat deze niet goed vastzitten.

Als u verstand hebt van auto’s, dan is het niet moeilijk om de velgen op een goede manier op uw banden te plaatsen.  Voor het monteren van velgen is niet veel kennis vereist, echter is het wel noodzakelijk dat u of het juiste gereedschap beschikt om de oude velgen te demonteren en de nieuwe velgen te monteren. De meeste velgen zitten met bouten of moeren aan de autoband vast, u dient dus een sleutel te hebben om te bouten of moeren uit de band te draaien. Als u nieuwe velgen koopt, is de kans groot dat nieuwe bouten of moeren geleverd krijgt voor het monteren van de velgen, het is dan aan te raden om de oude bouten of moeren te vervangen door de nieuw geleverde bouten en moeren.

Als u nieuwe velgen op uw auto hebt gezet is het aan te raden om te controleren of uw wielmoersleutel nog wel op de banden van uw auto past. Als de wielmoersleutel niet meer op uw banden past, kunt u de band niet vervangen op het moment dat u een lekke band hebt. Mocht de wielmoersleutel niet meer op uw banden passen, dan is het aan te raden om tijdig een nieuwe te kopen. mijnautocoach.nl als je hulp nodig hebt met het monteren van velgen.

Velg wheelpoint.nl